maanantai 22. joulukuuta 2014

Geokätköily

Harrastan siis geokätköilyä =) ja olen päättänyt pari haastetta käydä läpi.

Toinen on kirkkohaaste - eli pitäisi etsiä 200 kirkkokätköä - ei ole aikarajaa =)

Toinen on haaste jossa kerätään yksi kätkö vuoden jokaisena päivänä ja sen ei tarvi olla nyt yksti tietty vuosi vaan sen voi jakaa usealle vuodelle, toki saa tehdä vaikka yhtenä vuonna.


Tuossa on nyt tämän hetkinen tilanteeni. Katoo nyt kauanko menee että saan tehtyä koko kalenterin täyteen ilman yhtään aukkoa :D

Kirkoista ei ole samanlaista mahdollista tehdä, mutta olen facebookiin tehnyt muistinpanon jonne käyn aina kirjoittamassa kirkko kätkön nimen ja koodin kun olen löytänyt sen.

Taisi mulla olla joku kolmaskin haaste...juu niin olikin 0km: Suomi :D eli kätkö joissa lukee esim 0km: Hämeenkoski :) (sen olen löytänyt) "tämä haastekätkö vaatii loggaajaltaan vähintään 50 kpl "0 km: Paikkakunta" -kätköjen Found It -logeja"

Mitä on geokätköily - siitä löytyy tietoa esimerkiksi tämän linkin takaa. GEOKÄTKÖILY.

Lyhykäisyydessään geokätköily on koko perheen ulkoiluharrastus, jossa piilotetaan ja etsitään geokätköiksi kutsuttuja rasioita. Kätköjä etsitään GPS-satelliittipaikannuksen avulla, mutta laitteen käyttö ei ole välttämätöntä.

Ehkä rupean kirjoittelemaan enemmän tästä harrastuksestani, jos vaikka innostun nyt taas menemään kätköille.

NALLE

viimeinen paketti

Sain viimeisen paketin viikko sitten maanantaina.
Se oli oikein mieleinen.
En ole ehtinyt kirjotitaa blogiin, mutta nyt oli pakko sillä säännöissähän oli että viikko saamisesta postaus viimeistään.

Paketista paljastui irtopohjavuoka, kaksi keittiöpyyhettä - toisessa oli teksti, mutten ymmärtänyt sitä - joku saa suomentaa jos ymmärtää. Kirjekuoria - niitä ei ole koskaan liikaa ja vielä Nalle!!! Sitten vielä aivan ihana käpykortti <3








Tässä kuvaa kotiin kuljetuksesta :D mukana oli pojat - tämä pienempi toki vaunuissa :D











Kuvaa viel paketista ja kortista ja siitä mitä en ymmärrä <3







Ja paketin lähettäjänä oli Sari L. Kiitos Aivan ihanista paketeista <3

Hyvän joulun toivotuksin, NALLE

tiistai 9. joulukuuta 2014

joulukuu

Kovasti olen miettinyt että tekisin joulukortteja - vieläkään en ole aloittanut ja perjantaina on viimeinen postitus päivä, noh jos huomenna sais aikaseksi kun PeikonPoika on hoidossa ja RölliPoika todennäköisesti nukkuu suurimmaksi osaksi.

Nyt ajattelin että kasaan Lumiukkosoppa-aines pussit PeikkoPojan päiväkodin ryhmänhoitajille ja sitten päiväkodin johtajalle, myös ajattelin jos parille hyvälle tarha kaverillekin - kun aineksia on 8 pussiin jos oikein laskin :D saattoi olla jopa enempiinkin.
Idean sain tästä eräältä ystävältäni Delfiltä, joka tekee oman tyttärensä hoitajille kanssa tällaista.
Ohjeen löysin sitten tutusta blogista jota seuraan ja luen joka on Kohti joulua, tuosta linkistä pääsee ohjeeseen.

Lumiukkosoppa

1 pss kaakaojauhetta
3-4 vaahtokarkkia
2 suklaakonvehtia
1 karkkikeppi

Lumiukkosopan mukana tulee yleensä runomuodossa oleva ohje:
Kun pakkanen ulkona otettaan kiristää,
lumiukko soppa tää mieltäsi piristää.
Ensin kuumaan veteen liemi keittele,
ja kuivatut lumipallot mukaan heittele,
lopuksi vielä kunnolla lumiukon kävelykepillä sekoittele.
Soppa lämmittää ja ilostuttaa mieltä, saat näyttää pakkasukolle kieltä!


Pusseista tulee kuvaa kunhan teen ne. Ajattelin vielä että leikkelen valmiit Lumiukot pahvista, jotka poika saa sitten itse värittää - taakse kirjoitan tuon runon ja ohjeen sitten. 

Sitten löysin myös hauskan ohjeen, jota voisi käyttää tuhmille-lapsille. Sen ohjeen löydät täältä -> Lumiukon kakkaa. Näitä vois tehdä pari työkavereille - jos vaikka postissa lähettäis.

Oikein ihanaa joulunalus aikaa kaikille! Viimeistä salaista pakettia vielä odottelen. Tulen siitä päivttelee kun tulee ja sitten vielä kunhan saan Lumiukkosopat tehtyä niin semmoiset kanssa millaisia tuli näytille.

Halauksin, NALLE

perjantai 5. joulukuuta 2014

Joulukuun viides

Tulipahan hommattua itsellekin joulukalenteri..suklaajoulukalenteri, vaikkä päätin että tänä vuonna en itselleni sellaista hanki lainkaan - minkäänlaista kalenteria. Samalla ostin siis miehellekin joulukalenterin. Se että kumpi on kumman - päätelkää itse.



Tässä on jäänyt kirjoittelu hiukan vähälle tuon uuden tulokkaan kanssa, mutta jos nyt koettais jotain kirjoittaa :)

Odottelen vielä viimeistä pakettia salainen jouluystävä jutusta, sen pitäisi viim. vissiin ensivikon loppuun mennessä putkahtaa :)

Joulua kovasti odotan. Olen ajtellut JOS saisin asuntoa siistiksi ja joulua laitettua, mutta jotenkin inspiraatio puuttuu...

Mutta nyt meneen tekemään synttärikakkua ystäväni tytölle jonka vien huomenna mukanani kun sinne menen. Aluksi piti jotain koiraa, mutta a) ei löydetty koira koristetta ja b) en osaa itse tehdä marsipaanilla tai millään muullakaan niin ja c) en löytänyt koira piparimuottia..joten teen vaaleanpunaisella kaulintamassa päällysen, johon laitan kukkia ja en nyt muista oliko se Lumikki joka tulee seisomaan siihen päälle, ehkä teen sille vihreästä sokerista ruohoa =)

Yritän muistaa tulla laittamaan kuvaa siitä sitten =)

ai niin täytteeksi tulee vaniljakakkumousse+marjaisia pilttejä =)

Joulun odotuksin, NALLE